Filmtett Workshop 2017

Árkos ( https://youtu.be/NcSL-EWMkCo ), kicsi kezdőbetüvel, mert nem kapom itt a wordpressen a kicseszett nagybetű funkciót.

Bomlik a csoportkép.

A vágók szobája egyszeri használatos sötétítőkkel.

Belülről.

Réka mesterünk árgus szemekkel néz rám, haragszik, hogy én, a szaros vágó egy adott ponton átvettem (fél óráig a rendezést)  Ferikétől a forgatáson, aki nem bírta már a feszkót, nah ilyet nem lehet. Ez egy hierarchikus rendszer. Szabi éppen back-up-ol, Peti támasztja a polcot egy virrasztás után. Misa a földön készül az éjjeli bulira.

és megébred a fotóra.

A sírásó Zoli (ezt alakította az egyik filmben), éppen próbázik Imola és Enci előtt. Erőst jól ment neki (de tényleg), be is került Hajdú Szabolcs új filmjébe (Treasure City).

A tábor területén különböző alkotások vannak. Aki most valami pornóra gondol ennek a szobornak a láttán az nem érti a művészetet egyáltalán. Amúgy ebben az alkotásban a virágocskák is jelentéssel bírnak. Mindenki maga döntse el :)))

Zoli és Vili, a két legjobb tábori lábtengó partner.

Hajdu Szabolcs zenét rak nekünk: https://youtu.be/IQQnrtlk_ec?t=15s

A hajnali órákban még olyan youtube videókat nézünk kivetítve vele, mint pl.

Little Wings – Mark Gormley, aki már annyira gáz, hogy zseniális.

Sing Me Your Song – Mark Gormley 

Daniel Johnston – Tears Stupid Tears, aki a Kurt Cobain egyik kedvenc énekese és inspirációja volt.

Connan Mockasin – Faking Jazz Together (Official Video), néztük, hogy ennek milyen vagány a videóklippje

Connan Mockasin – It’s Choade My Dear (Official Video)

Icure by Ivo Dimchev, akinek a legszívesebben csinálna videóklippet

Ritka pillanat, amikor Feri (a rendező) majdnem mosolyog egy fotón (bal szél).

Az első forgatási nap az árkosi templom előtt, nem sokkal a harangszó után.

Belül a dubában 45 fokos meleg, egy német hangzású kurvaforró lámpának köszönhetően.

Az egyik forgatási kellékünk egy duba volt (gondolom Ancsa, gyártásvezetőnk szervezte be). Pár hónapja érkezett Németből, tudtam meg reggel a tulajtól a helyszínen. A járgány korából kifolyólag már olyan állapotban volt, hogy a biztonságos használat érdekében már személyesen kellett ismerni. Részletesen el is mondta kérdésemre a sofőr, hogy milyen játéka van az ajtónak, váltónak és, hogy gyenge a kéziféke. Mivel a járgány az imaház előtt volt parkolva, ezért kicsit odébb kellett tenni, hogy a kamera lentről is lássa a felvételhez. Rajtam kívül akkor még nem volt senki a helyszínen, aki ezt vezetni is tudta, ezért abba egyeztünk a tulajjal, hogy nálam hagyja a kulcsot és majd oda rakom ahová kéri a rendező és operatőr.   Be is állítottam az autót, úgy, ahogyan azt kérték tőlem, eltakarva a kopjafákat. Mivel a kéziféke tényleg furcsán fogott, kerestem egy nagy követ a régi parókiát körbe vevő lebontott kőkerítésből és odatettem az első kerék alá. A közbiztonság érdekében, ha a váltó és a kézifék se fogná, hátha a kő megállítja az autót gurulástól.  Volt egy olyan jelenet, ahol egy fiatal megbotlik az észleszívás után és legurul a lejtőn. Én lejöttem a kamera elé csapózni. Mivel ez már a második alkalom volt, hogy a színészünk odavágja magát és az első is elég szuperül sikerült, gondoltam lefilmezem lassítva telefonnal, hátha érdekes lesz. Későn sikerült bekapcsolni a kamerámat, de utána egyből megfagyott bennem a vér, mivel egy nagy kő gurult le a színészünk után, ami kis hiján pont felém jött. Ekkor esett le hirtelen, hogy ez az a kő, amelyik a kerék alatt volt, csak valaki kitette a domb szélére, hogy ebbe botoljon meg a szereplőnk. Ennél a pontnál én már nem tudtam, hogy mitől féljek jobban, attól, hogy megindul az autó és a háta mögött álló embereknek megy, illetve a kicsit hátrébb parkolt drága felszerelésekkel teli dubának, vagy inkább attól tartsak, hogy a leguruló kő fejbeüti a színészünket, vagy, hogy a kő nekigurul a lenti stábnak. Végül nem lett semmi baj, a kő kifutott az útra mellettünk és nekiment a lenti ház fehér falának (alább a ház).

Ha Bántó Csabi (a fehér pólóban) nem segít a kamera használatában és nem csak, akkor ebből a filmből nem lesz semmi.

Zonga hi5-ozik.

Aki még nem vette volna észre, az láthatja, hogy kopjafás vidéken vagyunk, Székelyföld szívében.

Pálfi Gyuri és a helyiek.

Az “Észveszejtő” film stábjának tagjai, balról: Áron és Zonga (hangmérnökök), Vica (rendező asszisztens), Ancsa (gyártásvezető), Dezső (főszereplő), Feri (rendező), Misa (operatőr, a kamera mellett)

A rendező legszívesebben megfolytotta volna azt a személyt, aki az Addidast reklámozta és az utómunkának adott legalább egy fél napos melót.

Mindenki örült, hogy forgatunk, de főleg a helyiek.

 A főszervező, Bálint.

Mezítláb forgatunk egy volt angol tanár árkosi lakásában, aki 15 évet dolgozott Szaud Arábiában és soha többet nem térne oda vissza. A filmezés után pedig soha többet nem engedi meg senkinek, hogy náluk forgassanak.

Nem tudom, hogy ez a gép mire volt jó. Van ötletem, de miért?

A forgatás alatt nagyon jól egyeztem a rendezővel.

Készül a hangmérnökök szobája.

Hajdu Szabolcs filmet forgat. Ezt sajnáltam a legjobban, hogy nem tudtam többet maradni a forgatásain, illetve a többi forgatásra menni, hogy tanuljak. Nem sorolom, hogy miért.

A hangmérnökök szobája, ahol felvették hangomat egy animációhoz. Majd belinkelem ide. https://www.youtube.com/watch?v=zRDNd8H3JKI

Visszük Misát Körispatakra, cuki kutya.

Jobb oldalt Misa gazdija és Vicáról egy elönytelen kép. Esküszöm nem volt tudatos amikor a szelfit készítettem.

A külömböző kameraállások rajza a világosítónak. Nah, ezt így kell csinálni.

A kocsma, ahol a forgatás lesz. A scriptes mindent le kell fotózzon, hogyha valami változik a háttérben, akkor vissza lehessen állítani. Még inni se volt szabad basszus.

Amúgy Vica nélkül ebből nem lett volna soha film, ő diktálta a tempót.

Bal oldalt Melinda, aki a tábor hőse lett a szavazatok alapján. Jobb oldalt pedig Székely Tomi, aki egy szuper hangmérnök. Elég ha két filmet említünk, a Saul fia és a Testről és lélekről, vagy abban Rudi volt, már nem tudom.

Miután Magdó elsajátította a egyszeri tripla légyölés technikáját (nyomok az asztalon), nekiláttunk szerepünk gyakorlásának: mérges kocsmai hangulat.

Amúgy a fölsőt Pálfitól kaptam 😀 😀 😀 Nagy megtiszteltetés volt, és ezt most komolyan mondom. Szerettem volna megtartani, de nem lehetett.

 Alvásdeficit plankinggel.

Luca, az első szlovákiai magyar ismerősünk, be kell mutassalak neki

East coast jel az egyik stábtag bal kezén.

Fekete lepel, hogy a szemközti ház ablakában ne látszodjon sem a kamera, sem az aki hajtja.

Lejárt a forgatás, itt még azt hittem nagy boldogan, hogy a nehezén túl vagyok … kurvára tévedtem.

Este szörnyű zene volt, egészen addig, amíg Dj Kata átvette a laptopot és vagány zenét rakott. Majd megjelentek a buborékok, amik teljesen feldobták a hajnalt. Két hét kemény hajtás, sorozatos virrasztások végét ünnepeltük.

Luca többször fel akarta adni az éjszakát, de végül feketeöves lett a buborékvadászatban és hajnalig kitartott. Itt éppen Gyopár próbálja visszafogni csillapíthatatlan vágyát a vadászatban.

Tábori doppingszerek.

_________________________________

És itt a filmünk. Már nem tudom melyik verzió, biztos nem az utolsó.

0 comments
Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

    © 2010 - 2024 PROMO FILMS | ALL RIGHTS RESERVED